27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Beebiootel ema saab ka reisikindlustuse

Mullu suvel leidis meedias laialdast kajastamist väikese Ralfi juhtum – enneaegne sünnitus Türgis. Paljudele selgus ootamatult, et Eesti seltside reisikindlustuse poliisid ei paku piisavat katet raseduse ja sünnitusega seotud asjaoludel tekkinud ravi- ja transpordikuludele, kirjutab Ain Niineste.

Mullu suvel leidis meedias laialdast kajastamist väikese Ralfijuhtum - enneaegne sünnitus Türgis. Paljudele selgus ootamatult- etEesti seltside reisikindlustuse poliisid ei paku piisavat katetraseduse ja sünnitusega seotud asjaoludel tekkinud ravi- jatranspordikuludele. Teatud juhtudel võivad nad vastavalt omatingimustele kompenseerida näiteks õnnetusest või ootamatutesttüsistustest põhjustatud kulud- kuid igal juhul jäävad väljaenneaegne sünnitus ja sellega kaasnevad kulud. Samas arved- missellisel juhul esitatakse- võivad olla tõeliselt suured. NäiteksRalfi juhtumi puhul olid ajakirjanduse andmetel kulud järgmised:haigla arve sünnituse eest 156 000 krooni- beebi iga täiendavhaiglapäev 7500 krooni ja erilennuga koju toomine 350 000 krooni.Selliseid summasid naljalt omast taskust ei maksa- kusjuures Türgion suhteliselt odav maa. Analoogsed arved näiteks Šveitsi või USAhaiglast oleksid võrratult suuremad. Seega võtavad beebiootelnaised reisile minnes väga suure riski.<br />Õnneks pole olukord väljapääsmatu. Kohalikest seltsidest oluliseltkliendisõbralikumad on mõnede rahvusvaheliste kindlustusseltsidetingimused. Näiteks Inglise kindlustusseltsi BUPA InsuranceServices Ltd. reisikindlustuse tingimused ütlevad- et kaetud on karaseduse ja sünnitusega seotud kulud kuni 30.rasedusnädalani.<br />Taani kindlustusseltsi IHI Danmark A/S poliisi tingimuste järgikehtib kindlustuskaitse isegi kuni 36. rasedusnädalani (kaasaarvatud)- tingimusel- et tegemist pole mitmikega ja et rasestumineei ole toimunud tänu viljatusravile - siis kehtib kaitse kuni 18nädalat. <br />Oluline on teada- et erinevalt kohalikest seltsidest- töötavadmõlemas nimetatud seltsis 24/7 hädaabikeskused. Keskustel onandmebaasid haiglate kohta üle maailma. Vajadusel saab ühendustseltsi arstidega- kes oskavad kiiresti praktilist nõu anda. Samutikorraldab keskus vajadusel transpordi.<br />Kuigi arstiabi võib mõnes riigis väga kallis olla- pole karta- etpoliisi maksimaalne hüvitise piir enneaegu vastu tuleb. BUPApoliiside maksimaalne hüvitise piir on 5 miljonit naela ja IHIpoliisidele on kirjutatud unlimited.

 Ain Niineste-<br />OÜ InBro amp; Partners kindlustusmaakler

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099