Autor: Ketlin Beljaev • 27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohujuhte kiputakse tihti maha vaikima

Üksikud purunevad kindad võivad viidata praakpartiile.

Mida teeb arst või õde- kui läheb katki kirurgiline kummikinnas- viskab purunenud kaitsevahendi prügikasti ja võtab uue.<br />Selline on lihtne näide valest tegutsemisest- selgitas ravimiameti meditsiiniseadmete osakonna juhataja AndreiKnuut.<br />Mis saab aga siis- kui sarnaseid juhtumeid toimub lühikese perioodijooksul erinevates kohtades ja tegemist on ühe ja sama tootjasamasse partiisse kuuluva kaubaga?<br />“See oleks pesuehtne ohujuhtum- mis nõuaks ka menetlemist vastavaltEuroopas kehtivatele protseduuridele-” ütles Knuut.<br />Kui vastav teave tootjani ei jõua- ei asu nad ka viga parandama.“Teadmatusse jäetud asutused- kel käivad hankekonkursid- võivadosta kõlbmatut kaupa. Teadmatuses vahendajad rikuvad sellise kaubamüümisega oma mainet-” märkis Knuut.<br />Tema sõnul võib ka Eesti maine Euroopas kannatada saada- sest eisaa olla usaldusväärne riik- kus seadmetega mitte midagi eijuhtu.<br />Statistika just seda näitab: 2008. aasta esimese kvartali jooksullaekus ravimiametile ohuteateid Euroopast 72 ja Eestist kõigest2.<br /><strong>Puudub koostöö harjumus</strong><br />Üks olulisim oht on Knuudi sõnul see- et Eestis vaikitakseohujuhtumid- mille analüüs aitaks edasisi ohte vältida- lihtsaltmaha. “Loodetavasti pole asi selles- et meedik kardab jäädaohujuhtumi põhjustamises süüdi- vaid meil lihtsalt puudub sellisekoostöö harjumus-” pakkus ta.

Pikemalt loe paberlehest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099