Autor: Violetta Riidas • 27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengid peaksid õppima suhtlemis-psühholoogiat

Arstide vastu suunatud kaebustest enamik on tingitud konarlikust suhtlemisest, kuid ülikoolis suhtlemispsühholoogiat ei õpetata.

Arstide vastu suunatud kaebustest enamik on tingitud konarlikustsuhtlemisest- kuid ülikoolis suhtlemispsühholoogiat eiõpetata.<br />“Just lõime akrediteerimiskomisjonis plusse ja miinuseid kokku ningei jõudnudki lõplikule järeldusele- kas need on suhtlemisprobleemidvõi avalikkusega lävimise probleemid-” kommenteeris Tartu Ülikooliarstiteaduskonna õppeprodekaan Tõnis Karki ja lisas- etavalikkusega ja patsiendiga suhtlemine on väga erinevadasjad.<br />“Me üritame selle probleemiga edasi tegeleda ja loodetavasti leiameka kunagi lahenduse.”<br />Tuleb otsustada- mida tegelikult vajatakse<br />Karki ütles- et praegu tegeletakse ka arstide õppekava jooksvauuendamisega- mille käigus saab n-ö kive nihutada- kuid mittemidagi drastiliselt muuta. Psühholoogia õpetamisse arstidele suhtubta siiski skeptiliselt.<br />“Ma arvan- et isegi kui tuleb psühholoog- kes arutab oma udupeeniteooriaid kognitiivsest tajust- siis see pole päris see. Me peameenne ikka kokku leppima- mida on vaja-” leidis Karki.<br />Karki sõnul õpetatakse praegu iga eriala puhul lisaks“remontimisele” siiski ka nende patsientidega suhtlemist- kuid taon üldiselt nõus- et vaja oleks eraldi suhtlemiskursust.<br />“Pigem peaks see olema suhtlemistreening- kus antakse kapsühholoogilisi teadmisi-” täpsustas Karki ja lisas- et nad teevadjäreldused kevadel.<br />Paraku ei tähenda see- et uue aine õpetamine algaks kohe sügisel-sest õppeplaan on juba täis. 

Pikemalt loe edasi paberlehest.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708