Autor: Triin Tabur • 18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti koolides töötab hariduseta psühholooge

Eestis on koole, kus psühholoogina töötavad inimesed, kes ei vasta kvalifikatsiooninõuetele. Haridusministeerium kardab, et need inimesed ei oska lapsi hädas aidata.

«Meie ühing ei saa vastutada selle eest, mida inimene räägib ennast tööle pakkudes,» selgitas Eesti Koolipsühholoogide Ühingu esinaine Kadri Järv-Mändoja. Kontrollima peab ametisse võtja ehk kohalik omavalitsus või kooli juhtkond, kirjutas postimees.ee.

Ühes Lõuna-Eesti gümnaasiumis tegutseb juba mitu aastat koolipsühholoogina inimene, kes on kõrgharidusega pedagoog, kuid on koolipsühholoogia bakalaureuseeksamil juba neli korda läbi kukkunud. Tema nimi on Postimehele teada, kuid jätame selle asjaosaliste huvides avaldamata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099