Pree: kirurg peaks teenima perearstist rohkem

Esteetilise Kirurgia Erakliinik
Clinic üks omanik Peep Pree ütles, et nii nagu ei pea noorarst
tippspetsialistiga sama palju teenima, võiks ka südamekirurgi palk suurem olla
kui perearstil.

"Eks see sõltub ikka kvalifikatsioonist. Arsti palk peaks olema kindlasti diferentseeritud," lausus ilukirurg. Tema hinnangul võiks tippspetsialisti palk olla tänases Eestis 40-50 tuhat krooni. Pree lisas, et seal ta on juba praegu ka.
Eesti Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu miinumumpalga nõudmine on kaks Eesti keskmist palka. Seda peab Pree mõistlikuks, sest arsti töö on väga vastutusrikas. "Kõik see sõltub töö intensiivsusest ja on kindlasti erinev, kas on tegemist südamekirurgiga või perearstiga," täiendas ta. Pree usub, et kui arstid saavad selle, mida nad nõuavad, siis jäävad ka pikemalt pidama, sest eelmine palgatõus ei andnud seda neile. Pree enda sissetulek sõltub töö hulgast, aga nende Esteetilise Kirurgia Erakliini Clinic tööpuuduse üle kurta ei saa. "Mina saan palka nii nagu ma tööd teen. Kui ma vähe tööd teen, siis saan vähe palka ja süüdistada saan ainult iseennast mitte Eesti riiki või vanajumalat taevas. Eraarstina töötades on hoopis teised alused," rääkis Pree.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.