Autor: Ketlin Beljaev • 13. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pree: kirurg peaks teenima perearstist rohkem

Esteetilise Kirurgia Erakliinik Clinic üks omanik Peep Pree ütles, et nii nagu ei pea noorarst tippspetsialistiga sama palju teenima, võiks ka südamekirurgi palk suurem olla kui perearstil.

"Eks see sõltub ikka kvalifikatsioonist. Arsti palk peaks olema kindlasti diferentseeritud," lausus ilukirurg. Tema hinnangul võiks tippspetsialisti palk olla tänases Eestis 40-50 tuhat krooni. Pree lisas, et seal ta on juba praegu ka.

Eesti Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu miinumumpalga nõudmine on kaks Eesti keskmist palka. Seda peab Pree mõistlikuks, sest arsti töö on väga vastutusrikas. "Kõik see sõltub töö intensiivsusest ja on kindlasti erinev, kas on tegemist südamekirurgiga või perearstiga," täiendas ta. Pree usub, et kui arstid saavad selle, mida nad nõuavad, siis jäävad ka pikemalt pidama, sest eelmine palgatõus ei andnud seda neile. Pree enda sissetulek sõltub töö hulgast, aga nende Esteetilise Kirurgia Erakliini Clinic tööpuuduse üle kurta ei saa. "Mina saan palka nii nagu ma tööd teen. Kui ma vähe tööd teen, siis saan vähe palka ja süüdistada saan ainult iseennast mitte Eesti riiki või vanajumalat taevas. Eraarstina töötades on hoopis teised alused," rääkis Pree.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708