Tulekul: ülelinnaline vererõhu mõõtmisaktsioon

17. mail tähistatakse ülemaailmset
hüpertensioonipäeva, mille deviisiks on tänavu „Mõõda oma vererõhku kodus!“.


Tallinna Tervisenõukogu koostöös Eesti Hüpertensiooni Ühingu ja Tallinna Hüpertensiooni Ekstsellentsikeskusega korraldab ülelinnalise kampaania, mille käigus mõõdetakse tasuta vererõhku ja antakse vajalikku teavet kõrgvererõhu tõve ohtlikkusest ning vältimisest.


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul tahetakse ülelinnalise kampaania raames juhtida Tallinna elanike tähelepanu kõrgevererõhu tõve ohtlikkusele ja vajadusele jälgida oma vererõhku.


15.-16. mail mõõdetakse apteekide lahtioleku aegadel Nõmmetee, Ümera, Järveotsa, Siili, Tuulemaa, Lasnamäe Centrumi, Nurmenuku ja Kesklinna apteegis tasuta vererõhku, Lasnamäe Centrumis õpetatakse 15. mail kell 13 - 16 ja Kesklinna apteegis 16. mail kell 13-16 korrektselt vererõhku mõõtma.


Samal ajal saab vererõhku mõõta ka Eesti Tervishoiu Muuseumis, kus toimuvad kell 12, 14 ja 16 lühikesed hüpertooniatõbe ja selle vältimist tutvustavad loengud, mille järel on võimalik vaadata õppefilmi kõrgvererõhutõvest. Pärast õppefilmi vastatakse tekkinud küsimustele. Loengul osalemine, õppefilmi vaatamine ja vererõhu mõõtmine nendel päevadel on muuseumi külastajatele tasuta.


Kogu maailmas on rohkem kui 1,5 miljardit kõrge vererõhu all kannatavat inimest. Eestis on hüpertoonikuid üle 500 000 (ca 40% elanikest). 2006. aastal diagnoositi ainult Tallinnas 1872,3 hüpertooniatõve esmajuhtu 100 000 elaniku kohta. Kõrgenenud vererõhk on kõige olulisem südamehaiguste, ajuinsuldi ja neeruhaiguste riskitegur.


Maailma hüpertensioonipäevi tähistatakse Maailma Hüpertensiooniliiga ettevõtmisel alates 2005. aastast.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.