Autor: Ketlin Beljaev • 20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholi liigtarbimine suurendab naistel südant

Hiljuti viidi läbi uuring, mis otsis seoseid alkoholi kuritarvitamise ja südamefunktsioonide vahel. Uurimistöö näitas, et alkohol mõjutab mehi ja naisi erinevalt - nimelt avastati, et naistel on suurem risk südame vasaku vatsakese suurenemisele ja mehed on vastuvõtlikumad hüpertensioonile, kirjutas Medscape.

Uuringu juht Dr Azra Mahmud Dublini St James`i haiglast märkis, et kui patsientidel on olnud kõrge vererõhk rohkem kui kümme aastat, siis on normaalne, et südames arenevad mingid strukturaalsed muutused. Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kuidas liigne alkohol südameehitust mõjutab.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708