Autor: Ketlin Beljaev • 23. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õnnetused röövivad Eestis liiga paljude laste elud

Eesti on Euroopa esirinnas ühe kurva näitaja poolest – tihti hooletusest tingitud traagiliste õnnetuste tõttu saab meil alla 14-aastasi lapsi surma suht shy;arvuna viis korda rohkem kui näiteks Rootsis.

Aastatel 2003–2007 lahkasid Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi kohtuarstid kokku 228 väikest surnukeha. 99 lapsukest olid jõudnud elada vähem kui aasta, 64 surid enne kooliikka jõudmist ning 65 lapse elutee lõppes 7–14-aastasena, kirjutas Postimees.

Kõigi nende laste puhul oli politseil alust kahelda, et nad ei surnud loomulikku surma ehk näiteks haigustesse, vaid hukkusid välistel põhjustel – näiteks õnnetusjuhtumite või isegi tapmiste tõttu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099