Autor: Violetta Riidas • 26. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valuvaigistite tarvitamine Norra laste seas kahekordistus

Norra lapsed kasutavad poole rohkem valuvaigisteid ja palavikku alandavaid ravimeid kui 18 aastat tagasi.

Apteekide ametiühingu direktori Anne Smedstadi sõnul ei ole mingit alust arvata, et lapsed praegu mingil põhjusel valu rohkem peaksid tundma ning pigem on muutunud lapsevanemate houiakud, vahendas tarbija24.ee Aftenpostenit.

Rahvainstituudi ja Apteegi ametiühingu andmed näitavad paratsetamoli kasutamise kahekordistumist viimase 18 aasta jooksul. Numbrid näitavad, et 1990. aastal kasutas valuvaigisteid päevas 1800 last, kuid 2006. aastal oli neid 3500.Per Lagerløv Oslo Ülikooli rahvameditsiini instituudist usub, et ravimite kasutamine on tõusnud ka noorte ja täiskasvanute seas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099