Autor: Violetta Riidas • 28. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimiamet sõlmis koostöökokkuleppe Soome ravimiametiga

Eesti ja Soome ravimiametite vaheline koostöö sai memorandumina kinnituse.

Kuna Eesti ja Soome vaheline koostöö on toimunud ravimiameti peadirektori Kristin Raudsepa sõnul juba aastaid, siis oli ka igati loogiline seda koostööd memorandumina kinnitada. "On ju selge, et eestlased ja soomlased reisivad vastastikku teineteise riikides palju ja ka ravimiostud tehakse vahest naaberriigis, samuti on Eestis või Soomes toodetud ravimid müügil teistes riikides. Seepärast on igasugune ravimiohutuse alane infoliikumine meile väga oluline," rääkis Raudsepp, kes loodab tõhusa koostöö abil ebaseaduslikku tegevust ravimite alal. Osa planeeritavast ühistööst on tavapärane ja regulaarne, kuid leping annab ka juhtnöörid ettenägematuteks olukordadeks.

Erialase koostöö raames tehakse ravimitootjate juures aeg-ajalt ühiseid inspektsioone, mille eesmärgiks on inspektorite ja spetsialistide praktiline teadmistevahetus tootmise tehnilistes aspektides. Lisaks on kokku lepitud järelevalve ressursside omavahelises täiendamises, kui konkreetses juhtumis tekib selleks vajadus.Eesti ja Soome laborite vaheline koostöö põhineb samadel alustel nagu koostöövõrgustikus. Lisaks lepiti kokku, et abistatakse teineteist juhtumite korral, mille jaoks vastavas laboris puudub aparatuur ja kogemus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099