Autor: Violetta Riidas • 5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valka naised ei tule Eesti poolele Valgasse sünnitama

Läti emad sünnitavad teadmatuse ja keelebarjääri tõttu 50 km kaugusel Valmieras.

Mõni aasta tagasi koostatud Valga ja Valka tervishoiu arengukavas lepiti kokku, et kahe linna haiglates hakatakse pakkuma erisuguseid teenuseid.

Nii suleti Valka haiglas sünnitusosakond ja selle juhataja Erika Kaša asus arstina tööle Valga haiglas, kirjutas Postimees.Senini on Valgas sündinud ainul kaks naaberriigi kodanikku, kuigi lätlannad on Kaša sõnul tihti küsinud Valgas sünnitamise võimaluse kohta. “Enamasti varjutab nende tulekut teadmatus, et Eestisse sünnitama tulles nad selle eest ise maksma ei pea. Peljatakse ka keeleprobleemi, kuigi siin haiglas töötab mitmeid lätlastest meedikuid,” ütles doktor Kaša. Tema sõnul sünnib aastas umbes 90 uut Valka kodanikku.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099