Autor: Violetta Riidas • 6. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks noort tehnikut aitavad südamekirurge

Ülikooli kliinikumi kardiokirurgia osakonnas assisteerivad südamekirurge tuttuue eriala esindajad, kirurgiatehnikud Dmitri Prilutski ja Sergei Serdjuk, kelle on välja koolitanud kliinikum ise.

Kirurgiatehnikuid Eestis peale nende noormeeste rohkem ei olegi, kirjutas Tartu Postimees.Seni on südameoperatsioonidel assisteerinud kas noorarstid või residendid, aga et Eestis on kardiokirurgia paratamatult kitsas eriala ja masstootmist siin ei harrastata, siis vajalikke abilisi iga kord ei jätku.Südamekirurg Arno Ruusalepp hakkas kardiokirurgia osakonna juhatajale Toomas Arole umbes kolm aastat tagasi rääkima sellest, et kliinikum võiks ise endale koolitada kirurgiatehnikud.Et oleks neid, kes samal ajal, kui kirurg patsiendi rindkere kallal askeldab, oskaksid patsiendi käelt või jalalt veresoont võtta ning seda šundiks ehk südamele verevoolu kõrvalteeks ette valmistada. Ning kes ka pärast haavade kinniõmblemisel aitaksid. See oli idee.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099