Autor: Ketlin Beljaev • 9. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Ravimiamet hoiatab tromboosiravimi kasutamisel

Euroopa Ravimiameti Inimravimite Komitee (CHMP) hindas ülesulfeeritud kondroitiinsulfaadiga (OSCS) saastunud hepariinide kasutamisega seotud riske ning leidis, et suur OSCS´i sisaldus hepariinis on seotud kõrvaltoimete riskiga.

Ülesulfeeritud kondroitiinsulfaati on leitud standardses hepariinis ja madalmolekulaarses hepariinis, saastunud standardse hepariini partiid on kindlaks tehtud ning turult tagasi kutsutud kõigis riikides.

OSCE lubatust kõrgema sisaldusega enoksapariini kasutamist võib jätkata, kuid rakendada tuleb järgmisi ettevaatusabinõusid: vältida intravenoosset või intraarteriaalset manustamist, jälgida patsiente allergiliste reaktsioonide suhtes ning vajadusel rakendada vastavat ravi, vältida saastunud enoksapariini kasutamist rasedatel, kui on saadaval alternatiivsed ravimid või mittesaastunud enoksapariin.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708