Autor: Triin Tabur • 21. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis võiks trombolüüse teha 10 korda rohkem

Insuldi üle elanud inimesele tuleb kiirabi kutsuda ka siis, kui maha on magatud trombi lõhustava süsti ehk trombolüüsi aeg.

Võrreldes insuldi esinemissagedusega tehakse trombolüüsi kogu maailmas suhteliselt vähe. Euroopas saab vastavat ravi kaks kuni kolm protsenti patsientidest. Sama seis on ka Eestis, kirjutas Eestis Päevaleht.

Eestis tehakse trombolüüsi kolmes Tallinna haiglas ja TÜ kliinikumis. Põhjus, miks küigis haiglates trombolüüsi ei tehta, seisneb selles, et protseduur eeldab neuroloogi osalust. See tähendab omakorda, et närviarst peab olema ööpäev läbi valves, mis käib kohalikel haiglatel üle jõu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099