Autor: Triinu Laan • 18. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paberist ambulatoorsed kaardid jäävad minevikku

Ida-Viru keskhaigla kavatseb juulist hakata digitaalsele ambulatoorsele dokumentatsioonile üle minema. See tähendab, et kõik uued patsiendi tervist puudutavad märkmed tehakse elektrooniliselt, mitte aga enam paberkaardile.

Ida-Viru keskhaigla pakub eriarstide ambulatoorset abi viies polikliinikus: kahes kohas Kohtla-Järvel ning lisaks veel Jõhvis, Sillamäel ja Kiviõlis. Kõigis neist on oma registratuur ja oma ambulatoorsed kaardid. Nii võib ühel patsiendil olla kuni viis erinevat kaarti, lisaks veel perearsti kaart, kirjutab Põhjarannik.

Haigla kirurgiaosakonna juhataja Jaak Linnu sõnul on suurem osa patsiendile tehtud instrumentaaluuringuid infosüsteemis juba olemas, kuid arstide kirjalikke märkmeid näeb ainult kaardilt ning tihti pole neid segasevõitu käekirja tõttu lihtne lugeda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708