Autor: Triinu Laan • 20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igal neljandal New-Yorgi elanikul on herpes

Iga neljas New-Yorgi täiskasvanud elanik on infitseeritud suguelundite herpesega, enam on haigeid afroameeriklaste hulgas, ligi 50%.

New-Yorgi Tervishoiuorganisatsiooni poolt läbiviidud uuringud näitasid, et afroameeriklased põevad seda haigust märgatavalt rohkem. Afroameeriklastest on haigestunud 49% ja valgest elanikkonnast 14%, vahendab EHVP MIGnewsi.

Sugulisel teel edasi kanduv herpese viirus on Ameerikas Ühendriikides kõige enam levinud just New-Yorgis, kus herpesesse nakatumist on registreeritud 26% kogu riigi haigestumise juhtudest. Numbrid jätkavad kasvamist ja enim on infektsiooni kandjateks naised.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099