Autor: Triinu Laan • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti meditsiinis kasutatavad IT-lahendused ühilduvad Euroopa omadega

Ida-Tallinna Keskhaiglas toimunud rahvusvahelise meditsiini IT koosolekul pealkirjaga „BioHealth Networking Event” olid põhiteemadeks tervishoius kasutatavad standardid, erinevad biomeetrilised identifikaatorid ja sellega haakuv turvalisus ning standardid.

Ida-Tallinna Keskhaigla arendusjuhi Peeter Rossi sõnul ei ole eestlased oma tähestikku läinud leiutama, kõik Eesti meditsiinis kasutatavad it-lahendused haakuvad üle-Euroopaliste süsteemidega, kirjutab Med24. Suurima erinevusena tõi Ross välja erineva lähenemise turvalisusele.

„Eesti on võtnud seisukoha, et tervishoius olevaid andmeid saab kasutada niikaua kui patsient ei ole keelanud nende kasutamist. Suurema osa Euroopa arvamus on, et patsiendi andmete kasutamisel tuleb iga kord küsida ka patsiendi nõusolekut. Eesti variant on hea, nii saab patsient kasutada kõiki infosüsteemi võimalusi. Euroopas võib olla nii, et info on eri asutustes laiali ja nendest andmetest ei ole eriti kasu,” rääkis Ross.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099