Autor: Triinu Laan • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETV saade «Laulge kaasa» emakakaelavähi vastu

Möödunud aastal küsitletud 611 naisest polnud 12% käinud naistearsti juures viimased 10 aastat. 462 günekoloogi vastuvõtul viibinud naisest üle poolte ehk 61% vastasid, et nad ei tea täpselt, kas ja mis proove neilt läbivaatuse ajal võeti.

Samas on just emakakaelavähk noorte (15–44aastaste) naiste seas surma põhjustavate pahaloomuliste kasvajate hulgas Eestis ja Euroopas teisel kohal. Euroopas diagnoositakse aastas ligikaudu 33 500 naisel emakaelavähk, ja 15 000 korral lõppeb see surmaga, kirjutab SL Õhtuleht.

Emakakaelavähil on ligi 10aastane peiteaeg, mil on võimalik seda veel edukalt ravida. Seepärast käib MTÜ Naised Emakakaelavähi Vastu 10. augustini koos Reet Linna ja ETV saate «Laulge kaasa» meeskonnaga mööda Eestimaad teavitustööd tegemas. Täna õhtul on emakakaelavähk kõneks Meremäel, kus esineb Luisa Värk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099