30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infoplaastril on potentsiaali jälgida turvaliselt patsiendi tervist

USA Virginia ülikooli insenerid töötasid välja biomeetrilisi andmeid koguva infoplaastri, mis aitab arstil panna patsiendile täpsem diagnoos, edastas virginia.edu.uvatoday.com

Arsti vastuvõtul võetakse patsiendilt elutähtsad näidud pulsi, kehatemperatuuri ja vererõhu kohta. Saadud andmete tulemusel tehakse järeldus patsiendi tervislikust seisundist. Võib aga väita, et saadud tulemused on lünklikud, sest informatsiooni on puudulik. Kas need näitajad on antud patsiendi puhul stabiilselt samasugused või on tegemist vaid ühekordsete anomaaliatega?

Antud probleemiga tegelevad USA Virginia ülikooli teadlased arvutiprofessor Alf Weaver ja inseneri eriala professorid Ben Calhoun, Travis Blalock, võivad peatselt kindlustada arste pideva andmete vooluga patsientide tervislikust seisundist ligi 24 tundi ööpäevas. Saadav informatsioon aitaks arstil panna patsiendile täpsem diagnoos.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708