Autor: Katre Pilvinski • 1. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis on käitumishäiretega laste arv tõusuteel

Lapsed ja noorukid kannatavad Eestis üha enam hirmude, agressiivsuse, depressiooni ja muude psüühika- ning käitumishäirete all. Neile suudaks abi pakkuda Laste Vaimse Tervise Keskus, mis aga ei saa euroraha puudumise tõttu kuidagi jalgu alla.

Tallinna lastehaigla psühhiaatriateenistuse juhi Anne Kleinbergi sõnul avalduvad laste ja noorukite vaimse tervise hädad Eestis järjest enam. Probleemideks on hirmud, agressiivsus, ärevushäired, depressioon, aktiivsus- ja tähelepanuhäired, alkoholi ja narkootikumide tarvitamine ja sõltuvuse kujunemine, suitsiidimõtted ning enesevigastamine, kirjutas ajaleht Pealinn.

Kleinbergi väitel esineb psüühikahäireid keskmiselt igal viiendal Eesti lapsel. Laste neurootiliste ja stressiga seotud häirete esinemine on aga viie aastaga tõusnud üle 20%. Lastehaigla puutub aastas kokku umbes 20 suitsiidikatsega ja 80 alkoholimürgistusega, lapseea arengu- ja psüühikahäireid esineb keskmiselt 120 juhul aastas.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708