1. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur sünnikaal võib täiskasvanueas suurendada haigestumist reumatoidartriiti

Hospital for Special Surgery avaldatud uuringust selgus, et suure sünnikaaluga neli kilo ja enam inimestel on suurenenud tõenäosus haigestuda täiskasvanuna reumatoidartriiti, kirjutas Sciencedaily.com.

Kuna seos suure sünnikaalu ja reumatoidartriidi vahel on veel lõplikult täpsustamata, tuleks siiski võimalikule riskifaktorile tähelepanu pöörata ja rõhutada võimalikke viise haigestumise vähendamiseks.

USA New York Hospital for Special Surgery reumatoloogi ja uurimistöö juhi Lisa Mandli kinnitusel võib olla seos reumatoidartriidi ja sünnikaalu vahel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099