3. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kloorimürgitus võib tekitada kopsuturset ja kahjustada kudesid

Kloorimürgituse ulatus sõltub kloori hulgast ja sellest, kui pika aja jooksul inimene sellega kokku puutus. Kui kloor puutub kokku niiskete kudedega nagu silmad, kurk ja hingamisteed, siis võib see neid kahjustada. Kui kloori on neelatud vedelikuna, siis võib see tekitada kopsuturseid.

Fakte kloorist ja kloorimürgitusest.

Kloor on mittemetalliline keemiline element. Värvuselt rohekaskollane, terava, lämmatava lõhnaga mürgine gaas. Kui kloor eraldub vedelas olekus, siis muutub see gaasiks ja levib kiiresti. Klooril on tugev spetsiifiline lõhn, mis annab inimestele kohe märku, kus teda on kasutatud. Kloor ise ei ole süttiv kuid võib plahvatada reageerides teiste keemiliste ainetega nagu tärpentin ja ammoniaak.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099