Autor: Katre Pilvinski • 3. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkus on kohustuslik

Tööandjal ei ole õigust jätta puhkust andmata ja töötajal ei ole õigust puhkusest loobuda. Puhkamine on nii töötaja õigus kui ka kohustus.

Puhkuseaja määrab üldjuhul tööandja puhkuste ajakava koostamisel, kirjutas Maaleht. Puhkuseseaduses on erandina näidatud töötajad, kes ise võivad puhkuseaega valida: naine vahetult enne ja pärast rasedus- ja sünnituspuhkust või vahetult pärast lapsehoolduspuhkust, mees vahetult pärast lapsehoolduspuhkust või naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal, vanem, kes kasvatab kuni 7aastast last, alaealine ja tööga seotud tervisekahjustuse järgselt töövõime osaliselt kaotanud töötaja.

Vanemal, kes kasvatab 7-10aastast last, on õigus saada puhkust lapse koolivaheajal. Puhkuse valiku õigusega töötajad peavad oma puhkuse aja tööandjale ütlema juba jaanuaris, siis on tööandja kohustatud just selle aja puhkusegraafikusse kirja panema.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708