Autor: Katre Pilvinski • 3. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravi välismaal käib ELis üle kivide-kändude

EL plaanib hea seista selle eest, et iga soovija saaks teises riigis koduse hinnakirja järgi näiteks silmaarsti juures kontrollis käia. Kuigi erakorralise abi hüvitamine on ELi dokumentides sätestatud olnud juba aastaid, kavatsetakse takistusi vähendada alles nüüd.

"Eesmärgiks on see, et patsient saaks vabalt teises riigis polikliinikus käia," selgitas Terje Peetso Euroopa Komisjoni rahvatervise ja tarbijate peadirektoraadist. Lisaks peaksid komisjoni ettepanekul paranema ka võimalused saada kompensatsiooni raviteenuste eest, mida elukohariigis, nt Eestis, üldse ei pakuta, kirjutas Postimees.ee.

Komisjoni ettepanekud on aga pinnuks silmas sotsiaaldemokraatidest parlamendisaadikuile ning ametiühingutele, kelle sõnul ravi kättesaadavus vaestele halveneb veelgi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708