4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toitainete manustamine ajutrauma patsientidele vähendab suremuse riski

Toitainete manustamine viie päeva jooksul pärast ajutraumat vähendab suremuse riski 50% väitis USA Weill Cornelli Meditsiinikolledži doktor Roger Hartl.

"Nii madala vererõhu, hapnikupuuduse ja kõrgenenud vererõhu puhul on varajane toitainete manustamine üks osa teraapiast, mis otseselt aitab kaasa ajutraumast taastumise tulemustele," kinnitasid autorid.

Umbes 85% patsientidest sureb ajutrauma tõttu kahe nädala jooksul, vahendas medpagedot.com ajakirja Journal of Neurosurgery. Ainus tegur, mis on kaasa aidanud ellujäämise võimalikkusele on olnud tserebraalne perfusioon ja hapnikuga varustamine. Varajane toitainetega varustamine esimese nädala jooksul võib aidata kaasa ajutraumast taastumisele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099