8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolesterooliravi lapsepõlves võib ära hoida südamehaigused täiskasvanueas

USA lastearstid soovitavad lastele intensiivset kolesterooliuuringut ja -ravi vältimaks südameprobleeme täiskasvanueas, kirjutas medpage.com.

Kolesterooliuuringute kampaania pooldajate arvates ilmnevad südamehaiguste esimesed sümptomid juba lapsepõlves. Eriti kui ligi 30% ameerika lastest on ülekaalulised, kardavad paljud arstid, et täiskasvanueas on ülekaalulistel lastel silmapiiril nii südamerabandus kui ka diabeet.

Kolesterooli alandavad ravimid, statiinid, võivad olla laste parim lootus, vähendades varajase südamerabanduse riski, väitsid kolesterooliravi pooldavad lastearstid. Kui kaaluprobleemid ei lahene, soovitatakse kolesterooliravi alustada alates 10aastastest lastest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708