Võõrtööjõud tekitab Rootsi arstidele peavalu

Rootsis kasvab võõrtööliste arv, kellel
puudub tervisekindlustus, arstid aga seisavad dilemma ees, kuidas neid ravida,
vahendas dagensmedicin.se uudisteagentuuri TT.

"Meil on moraalselt tõeliselt raske. Oleme peaaegu juba patsiendi haiglast ka ära saatnud, majanduslike põhjuste pärast. Arved on päevas juba ju 10 000 krooni (umbes 17 000 Eesti krooni - toim) ja need kasvavad järjest. Üks patsient, kes meil praegu sees on, on seepärast väga mures," ütles Stockholmi Karolinska Ülikooli Haigla kirurgiaosakonna peaarst Louis Riddez.

Seetõttu pöördubki doktor Rootsi tööandjate ja eraisikute poole, kes võõrtöötajaid tööle võtavad, paludes neil kontrollida, kas sisserändajal on tervisekindlustus või vähemalt Euroopa tervisekindlustuse kaart, kui isik on Euroopa Liidu liikmesriigi kodanik.

Kui näiteks ehitusel mõni tõsisem õnnetus juhtub, siis võivad hoolduskulud ulatuda kuni 250 000 Rootsi kroonini (420 000 Eesti kroonini).

"Meil on sel aastal olnud viis sellist juhtumit. Suurte arvetega patsiendid ei suuda neid tasuda. Haigla nõuab küll hüvitist, kuid sageli ei saa inimene maksta ja lõpuks läheb kulu maksumaksja õlgadele," rääkis Riddez.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.