8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võõrtööjõud tekitab Rootsi arstidele peavalu

Rootsis kasvab võõrtööliste arv, kellel puudub tervisekindlustus, arstid aga seisavad dilemma ees, kuidas neid ravida, vahendas dagensmedicin.se uudisteagentuuri TT.

"Meil on moraalselt tõeliselt raske. Oleme peaaegu juba patsiendi haiglast ka ära saatnud, majanduslike põhjuste pärast. Arved on päevas juba ju 10 000 krooni (umbes 17 000 Eesti krooni - toim) ja need kasvavad järjest. Üks patsient, kes meil praegu sees on, on seepärast väga mures," ütles Stockholmi Karolinska Ülikooli Haigla kirurgiaosakonna peaarst Louis Riddez.

Seetõttu pöördubki doktor Rootsi tööandjate ja eraisikute poole, kes võõrtöötajaid tööle võtavad, paludes neil kontrollida, kas sisserändajal on tervisekindlustus või vähemalt Euroopa tervisekindlustuse kaart, kui isik on Euroopa Liidu liikmesriigi kodanik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099