9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BBC ajakirjanik avastas Suurbritanniast organite musta turu

BBC Šotimaal tegutsev ajakirjanik Paula MacKinnon avastas ise ühest neerust loobudes, et organite must turg on olemas ka Suurbritannias.

MacKinnon otsustas oma organiloovutusest teha saate, et inimesi sel olulisel teemal enam rääkima panna. Inimestega kohtudes ja vesteldes aga avastas ta, et organite must turg ei ole vaid arengumaade probleem, selline turg on olemas ka Ühendkuningriigis, kirjutas BBC.

„Filmisin salaja inimesi, kes üritasid mulle neeru müüa ja kes püüdsid nii ära kasutada kedagi, kes meeleheitlikult oma pereliiget aidata püüdes on haavatav,“ rääkis MacKinnon, kelle ema neerudoonorit vajab.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099