9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ninasisene kortisteroid aitab lastel leevendada uneapnoed

Medpage.com-i andmetel aitab ninasisene kortisteroid budesoniid lastel esineva obstruktiivse uneapnoe puhul.

Obstruktiivne uneapnoe tekib, kui nina ja kurgu pehmed koed langevad kokku, blokeerides hingamisteed. USA Kentucky Louisville ülikooli arstid Leila Kheirandish-Gozal ja David Gozal uurisid 62 kergema uneapnoe diagnoosiga lapsi, kes said budesoniidi ninaaerosooli enne magama minekut kuue nädala jooksul ning siis vahetasid ravimit.

Budesoniid vähendas märkimisväärselt adenoidide suurust. Ninasisesed kortisteroidid vähendavad kudede suurust ülemistes hingamisteedes, mis aitab lastel uneapnoe seisundist tekkinud hingamispuudulikkust leevendada, selgitasid teadlased ajakirjale Pediatrics.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708