10. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Röntgenpildile on võimalik jäädvustada ka viirusi

California ülikooli teadlasterühm eesotsas Jianwei Miaoga on loonud meetodi, mille abil saab röntgenkiirguse abil uurida ka üksikuid viirusi.

Seni pole röntgenkiirgust orgaaniliste süsteemide uurimisel eriti kasutatud, sest see eeldab, et uuritav materjal oleks kristallilise struktuuriga, nagu seda on näiteks metallid, vahendas fyysika.ee Physicsworldi uudist.

Kuigi juba 1950ndatel on uuritud röntgendifraktsiooni meetodite abil ka suuremaid bioloogilisi molekule, võib seda pidada bioloogiliste ühendite juures pigem erandiks, sest röntgendifraktsiooni kasutamine on võimalik vaid nende üksikute biomolekulide juures, mida saab kristalliseerida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099