11. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hulk antibiootikume sai kõige karmima hoiatava erimärgistuse

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) teatas mitmele ravimitootjale, et need märgistaksid osa oma antibiootikumidest karmima hoiatusega. Kõige karmima hoiatava erimärgistusega toodete seas on nüüd ka Cipro.

Kõige karmim märgistus tähendab, et toode tuleb panna musta raami, vahendas CNN.

2006. aasta augustis pöördus tarbijaid ühendav grupp Public Citizen FDA poole, paludes Ciprole ja teistele fluorokinoloonidele musta karbi märkistust ja hoiatust arstidele selliste ravimite väljakirjutamisel. Käesoleva aasta alguses kaebas grupp FDA kohtusse, kuna märgistust ei olnud seni nõutud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099