11. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervisehädad saavad alguse tööstressist

Halb töökorraldus ja puudulikud juhtimisoskused ning sellega seotud stress mõjutavad tervist enam kui töötajate elustiil, selgub suurest Rootsis läbi viidud uuringust.

Uurimisgrupp, kuhu kuulusid Rootsi ja teiste riikide teadlased, vaatlesid 2000. aastast seda, mis põhjustab tervisemuresid. Meditsiinidoktorid ja juhtimis- ja organisatsiooniuurijad analüüsisid nii töö-, sotsiaal- kui ka kindlustusmeditsiinilisest vaatepunktist suurt hulka ettevõtteid ja riigiameteid ning jõudsid üldisele järeldusele, et enim mõjutab inimese tervist töö, kirjutas Dagens Nyheter.

Bengt Arnetz, Uppsala ning Wayne’i Riikliku Ülikooli sotsiaalmeditsiini ning töö- ja keskkonnameditsiini professor, rääkis, et töö mõjutab tervislikku seisundit enam kui isegi elustiil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099