Autor: Ketlin Beljaev • 17. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roche lõpetab HIV-infektsiooni ravimite väljatöötamise

Maailma üks suuremaid farmaatsiakompaniisid – Roche Šveitsist – võttis vastu otsuse lõpetada HIV-infektsiooni ravimite väljatöötamine. Selline otsus võeti vastu uute ravimite kliiniliste katsetuste vähese tulemuslikkuse tõttu, vahendas uudist Eesti HIV-positiivsete Võrgustik.

Kompanii esindaja Jenny Edge-Dallas’e sõnul selgus, et väljatöötamisel olevate HIV-infektsiooni ravipreparaatide ei oma kahe erineva mehhanismi osas mingeid eeliseid juba turul olemasolevate ravimite ees.

Nüüdsest fokuseerib Roche oma tähelepanu ainult nende preparaatide väljatöötamisele, mis oma omaduste poolest ületavad konkureerivaid analooge. Selline taktika lubab saada suurt kasumit riiklikelt tellijatelt.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708