Autor: Ketlin Beljaev • 16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arsti ja patsiendi vahelised arusaamatused tekivad HIV-positiivsete narkosõltlastega

Selle aasta 12. septembri seisuga on Eestis diagnoositud 390 HIV-nakatunud isikut, sealhulgas kinnipeetavaid 34. Kokku on aastate jooksul Eestis HI-viirus diagnoositud 6754-l inimesel - nende seas AIDS 243-l inimesel. Kuna viirus ohustab igat inimest, siis peavad nakatanutega paratamatult kokku puutuma ka arstid.

Eesti HIV-positiivsete Võrgustiku juhatuse liige Eve Saaliste tõdes, et üldiselt on Eestis arstide suhtumine HIV-positiivsetesse rahuldav.

"Arsti ja patsiendi vahelised arusaamatused tekivad HIV-positiivsete narkosõltlastega, kuna nende ravi erineb mittesõltlaste ravist ning sellel baasil tekib sageli teineteise mittemõistmist," märkis naine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708