25. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Haiglate Liit ei poolda ravimite käibemaksu tõstmist

Eesti Haiglate Liit ei pea õigeks valitsuse kavatsust tõsta praegune ravimite viieprotsendiline maksumäär üheksale protsendile, teatas Eesti Haiglate Liit.

Valitsuse plaan on vastuolus äsja vastu võetud rahvastiku tervise arengukava aastateks 2009-2020 eesmärkidega ning viiks niigi alafinantseeritud tervishoiusektorist raha välja

Kuna Haigekassa poolt hüvitatavad raviteenused on käibemaksuvabad, siis erinevalt muudest ettevõtetest ei tasu lisanduvat käibemaksu lõpptarbija. Seega suurendab lisanduv käibemaks just haiglate kulusid, leiavad haiglate esindajad.Esialgsed arvestused näitavad, et ravimite käibemaksu tõstmisest tulenev kulu oleks haiglatele hinnanguliselt 100 miljonit krooni aastas. Selles ulatuses halveneks otseselt raviasutuste majanduslik seisukord ning väheneks ravi kättesaadavus ja kvaliteet patsientidele.Haiglate liit juhib ühtlasi tähelepanu sellele, et valdav osa Euroopa riike on kehtestanud ravimitele madalama käibemaksu kui muudele kaupadele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099