29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Vikerkesta kontrollija loodab Eestis kanda kinnitada

Silma vikerkesta mustrit turvasüsteemides kasutav Saksa firma Byometric loodab IT-lembeses Eestis kanda kinnitada, teatab Äripäev.

Byometricut esindav Werner Uhlenhoff ütles täna toimunud esitlusel, et firma alustab Eestis vikerkesta tuvastusel põhinevate turvasüsteemide müüki, kuna väikesed riigid võtavad uut tehnoloogiat kiiremini omaks kui suured.

Videoklipilt oli näha, kuidas üks naine läbis vikerkesta tuvastust kasutades lennujaama turvakontrolli. Kõigepealt pani ta oma passi hetkeks sularahaautomaati meenutavasse seadmesse, kus skänniti dokumenti salvestatud silma vikerkesta kujutis. Seejärel läks naine juba kaameraga varustatud ukse juurde ja vaatas selle ekraanile. Hetk veel, ja juba jalutas ta teisel pool turvakontrolli väravaid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099