Novaator: Vikerkesta kontrollija loodab Eestis kanda kinnitada

Silma vikerkesta mustrit turvasüsteemides
kasutav Saksa firma Byometric loodab IT-lembeses Eestis kanda kinnitada, teatab
Äripäev.

Byometricut esindav Werner Uhlenhoff ütles täna toimunud esitlusel, et firma alustab Eestis vikerkesta tuvastusel põhinevate turvasüsteemide müüki, kuna väikesed riigid võtavad uut tehnoloogiat kiiremini omaks kui suured.

Videoklipilt oli näha, kuidas üks naine läbis vikerkesta tuvastust kasutades lennujaama turvakontrolli. Kõigepealt pani ta oma passi hetkeks sularahaautomaati meenutavasse seadmesse, kus skänniti dokumenti salvestatud silma vikerkesta kujutis. Seejärel läks naine juba kaameraga varustatud ukse juurde ja vaatas selle ekraanile. Hetk veel, ja juba jalutas ta teisel pool turvakontrolli väravaid.

Byometricu turvasüsteem tuvastab vikerkesta omaniku ka siis, kui inimene kannab prille, kontaktläätsi või päikeseprille. See on eksimatu, ent inimest ei saa identifitseerida ilma tema enda nõusolekuta, lisavad reklaammaterjalid.
Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.