Soome kavatseb ümberlõikused seadustada

Ümberlõikused on põhjustanud väikelastele
haiglaravi vajavaid komplikatsioone.

Soome sotsiaal-ja tervishoiuministeerium valmistab ette seadusettepanekut, kus lapsele tehtav ümberlõikus on aktsepteeritav vaid lapse ja lapsevanemate soovil ning lõikust teostab arst, teatab YLEnews.

Ümberlõikust tehakse religioossetel põhjustel Soome tatari, moslemi ja juudikogukondades. Siiani on Soomes ümberlõikust teinud lapse lähisugulased või mujalt Soome emigreerunud isikud, kes ei ole arstid. Probleemid tekivad, kui üks lapsevanematest on ümberlõikuse vastu või väikelapsel tekivad ümberlõikusest põhjustatud komplikatsioonid. Viimaseid juhtumeid uurib Soome politsei, kuna väikelastele tehtud ümberlõikused põhjustasid komplikatsioone ja lapsed viidi haiglaravile.


Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.