31. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kavatseb ümberlõikused seadustada

Ümberlõikused on põhjustanud väikelastele haiglaravi vajavaid komplikatsioone.

Soome sotsiaal-ja tervishoiuministeerium valmistab ette seadusettepanekut, kus lapsele tehtav ümberlõikus on aktsepteeritav vaid lapse ja lapsevanemate soovil ning lõikust teostab arst, teatab YLEnews.

Ümberlõikust tehakse religioossetel põhjustel Soome tatari, moslemi ja juudikogukondades. Siiani on Soomes ümberlõikust teinud lapse lähisugulased või mujalt Soome emigreerunud isikud, kes ei ole arstid. Probleemid tekivad, kui üks lapsevanematest on ümberlõikuse vastu või väikelapsel tekivad ümberlõikusest põhjustatud komplikatsioonid. Viimaseid juhtumeid uurib Soome politsei, kuna väikelastele tehtud ümberlõikused põhjustasid komplikatsioone ja lapsed viidi haiglaravile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708