3. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühe operatsiooniga siirdati patsiendile doonorkäed

Saksamaal toimus esimest korda operatsioon, kus siirdati 54 aastasele patsiendile mõlemad doonor-käed.

Patsient kaotas oma mõlemad käed alates õlavarrest kuus aastat tagasi juhtunud tööõnnetuses. Operatsioon sooritati möödunud nädalal Saksamaal Müncheni Isdari haiglas kirurgide Edgar Biemeri and Christoph Hoehnke juhtimisel. Operatsioon kestis kokku 16 tundi, kirjutas DailyMail.com.

Kuigi patsient on taastumas ja tunneb end hästi, on siiski olemas võimalus, et organism ei võta uusi liigeseid omaks. "Kuigi tänapäeval on selleks puhuks olemas vastavad ravimid, mida tuleb võtta kuni elu lõpuni. Kui kõik läheb hästi, siis patsient ei mängi küll klaverit, kuid tema elukvaliteet on tunduvalt paranenud," kinnitas Biemer.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708