4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lavastatud infarktid mõjuvad filmide vaatajaile eksitavalt

Vähemalt neli kümnest Suurbritannia elanikust riskeerivad eluga, kui nende teadmised südameinfarkti kohta põhinevad ainult filmides kujutatule.

Suurbritannia südamefondi poolt korraldatud küsitlusest selgus, et enamus inimesi on viidud eksiteele Hollywood´i filmidest, mis kujutavad infarkti puhul dramaatilisi stseene, kuidas näitlejad südame kohalt kinni haarates, suure valu tõttu kokku kukuvad, vahendab DailyMail.

Kõige muret tekitavam on aga see, et 38 protsenti küsitletutest arvasid Hollywoodi müütide põhjal, et südameataki sümptomiteks ongi peamiselt halvavad valud rinnakus.Tegelikkuses võivad sümptomid olla palju leebemad, mida teadmatusest lihtsalt ignoreeritakse. Samuti esinevad infarktisümptomid naistel ja meestel erinevalt. Meestel esineb rohkem tugevat pressingut rinnaku piirkonnas, naised seevastu tunnevad õhupuudust ja ja seedehäire tüüpi valusid.Suurbritannia südamefondi esindaja Betty McBride arvates on oluline saata avalikkusele õige sõnum. Kümnendal augustil esilinastub televisoonis südamefondi toel valminud lühifilm “Watch Your Own Heart Attack”.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099