5. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus ravim aitab alkoholi tarbimist piirata

USA Yale ülikooli teadlased uurisid naltrexone mõju alkoholikoguste kontrollimisel noorte seas, kus suurte koguste alkoholi tarbimine on muutumas väga populaarseks.

Naltrexone nimeline ravim aitab peatada vajaduse alkoholi järele ligi 70 protsendi ulatuses. Arvatakse, et ravim mõjub ajukemikaalidele, mis vähendab vajadust alkoholi järele, tekitades tunde nagu oleks tarbitud alkoholi juba piisavalt, kirjutas DailyMail.

Noorte seas on levinud juua kaheksa ja rohkem alkoholiühikut mehe kohta ja üle kuue alkoholi ühiku naise kohta. Noorte briti naiste seas on suurte alkoholikoguste tarbimine viimastel aastakümnetel tõusnud. Uuringute kohaselt on maksakahjustused palju tõsisemad suurte alkoholikoguste tarbimisel ühe korraga kui väikeste alkoholi koguste tarbimisel mitu korda päevas.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708