Autor: Triin Tabur • 11. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gruusia konfliktipiirkond ootab abi arstide näol

Rahvusvahelise Punase Risti Komitee nõuab Gruusia konflikti osapooltelt meditsiinipersonali ja kiirabi juurdepääsu haigetele ning vigastatutele.

Komitee (ICRC) delegatsiooni juht Tbilisis Dominique Liengme ütles, et inimõiguste situatsioon on konfliktitsoonis oluliselt halvenenud: „Kiirabi ei pääse vigastatuteni ning hirmunud elanikud peidavad end keldrites ilma elektri, vee ja kommunikatsioonideta“, seisab ICRC veebilehel.

Punane Rist on sõjategevuses osalevate pooltega ühenduses ning püüab saada toimuvast põhjalikku ülevaadet. Organisatsioonil on olemas meditsiini- ning veevarud tulemaks toime esmaste vajadustega. ICRC on Gruusias olnud alates 1992. aastast ning toetanud piirkonna elanikke, kes on kannatanud konflikti tagajärgede tõttu.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708