Autor: Triin Tabur • 12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jooksmine pikendab eluiga

California Stanfordi ülikooli uurimistööst selgus, et jooksmine vähendab südamehaiguste, vähi ja neuroloogiliste haiguste (näiteks Alzheimeri tõve) riski ning pikendab eluiga.

Uurimistöö tulemused näitasid, et keskealisi jooksuklubi liikmeid ohustas mittejooksvate inimestega võrreldes kaks korda väiksem risk järgneva 20 aasta jooksul surra, vahendas tarbija24.ee uudisteportaali Reuters.

Dr. Eliza Chakravarty ja tema kolleegide sõnul suri 19 aasta jooksul alates uurimistöö algusest vaid 15 protsenti jooksmist harrastanud uuritavatest, samas kui kontrollgrupis oli vastav näitaja 34 protsenti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099