Autor: Triin Tabur • 12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu elanikke kimbutavad südameveresoonkonna haigused

Pärnus peetud tervisepäeval tõdeti taas, et üle poolte kõikidest surmadest moodustavad südameveresoonkonna haigused.

Pärnu linnaarsti Ada Kraagi sõnul mõjutavad inimese tervist viis tegurit: töö-ja puhkeaegade planeerimine, toitumine, suitsetamine, alkoholi tarbimine ning liikumine. Tema sõnul moodustavad 54,8 % kõikidest surmadest südameveresoonkonna haigused, kirjutas Raadio Pärnu.

"Südameveresoonkonna haigused ei ole pärilikud, vaid pigem omandatud iseenese riskidega," ütles Kraak. Tema sõnul tuleks piirata säilitusainete tarbimist. Eelmisel aastal viis tarbijakaitseamet ka kõikides Pärnu koolides 1.- 4. klassi õpilaste seas läbi selgitusi ning jagas sellesisulist informatsiooni. Ka täiskasvanute hulgas on taolisi koolitusi tehtud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708