Autor: Triin Tabur • 13. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlased aeglustasid rakkude vananemise

USA New Yorgi Yeshiva ülikooli teadlastel õnnestus aeglustada terve elundi rakkude vananemist.

Uuringus aeglustati hiirte maksade vananemisprotsessi. Teadlased märkasid, et maksad, mille vananemisprotsess oli aeglustunud, puhastasid verd sama efektiivselt kui enne rakkude vananemise aeglustamist, vahendas Postimees infoportaali STT.

Inimkeha vananemisprotsessis rakkude paljunemisvõime ja eluiga järk-järgult lühenevad. See on tingitud rakulistest ja molekulaarsetest defektidest. Tekib vabade radikaalide kuhjumine ning raku kaitse oksüdatiivse kahjustuse eest nõrgeneb.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099