Autor: Triin Tabur • 2. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti vajab vananemisstrateegiat

Tartu Ülikooli dotsendi Kai Saksa sõnul ei tohiks üha pikaealisemas elanikkonnas näha ühiskonnale koormat, nagu see Eestis kipub olema, vaid hoopis ressurssi, sest rahvastiku vananemine mõjutab riigi kõiki eluvaldkondi.

Praegu on Eestis tähelepanu suunatud sündimuse suurendamisele ning töötavate inimeste tervise paradnamisele. "Liiga vähe on mõeldud sellele, kuidas pikendada nende inimeste vanust, kes tööl käivad," ütles Kai Saks Postimehes.

Pensionile jäämise vanus Saksa väitel küll pikeneb 63 aastani, aga sellest üksi ei piisa. "Vaja on ministeeriumideülest vananemisstrateegiat," lisas ta. Eestis on rahvastiku vananemist käsitletud peamiselt kui ähvardavat ohtu tekkiva ühiskonna koormuse näol. Kai Saksa sõnul saadab selline lähenemine noortele signaali, et siin riigis ei ole soovitav vanaks saada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099