Autor: Triin Tabur • 18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti arstid kahtlevad e-tervises

Paljuräägitud e-tervise projekt koondab Eesti elanike delikaatsed tervise- ja isikuandmed ja nende turvalisus tekitab põhjendatud muret.

“Kui väga palju informatsiooni on koos ja infole pääseb kiiresti ligi, siis keegi võib näiteks kasvõi lobiseda,” rääkis Tallinna Arstide Liidu juhatuse liige Toomas Kariis. Kariisi arvates pikendab infosüsteemi kasutuselevõtt ka patsientide vastuvõttu, sest süsteemid on võõrad, kirjutas uudisteportaal Kalev.ee.

E-tervise sihtasutuse juhatuse liikme Madis Tiigi sõnul on e-tervise projektide turvameetmetesse maksimaalselt panustanud. Digiloo meditsiiniandmeid hoitakse isikuandmetest eraldi ning kõikidele andmebaasidele korraga ligipääseda ei ole võimalik. “Põhiline turvarisk on turvaline isikutuvastamine, mistõttu aktsepteeritakse meie projektides ainult esemepõhist tuvastamist ehk ID-kaarti,” rääkis Tiik. E-tervise hiigelprojekti praeguses etapis lähevad kesksüsteemi kokku ainult haiguslugude kokkuvõtted.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099