Autor: Ketlin Beljaev • 12. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvusvahelisel suu tervishoiu päeval tuletatakse vanu tõdesid meelde

Viljandi hambakliiniku peaarst Anna Adari ütleb oma pikaajalisele töökogemusele tuginedes, et õigel ajal ravimata hambad võivad põhjustada tõsiseid haigusi. Täna, rahvusvahelisel suu tervishoiu päeval, ei ole liiast seda taas meelde tuletada, kirjutas Sakala.

Kahjuks näitab kogemus, et elu kallinedes on üha rohkem neid inimesi, kes jõuavad ravile hilinemisega.

«Kui vaevused ei ole väga suured, lükatakse arsti juurde minekut edasi. Paraku ei parane hambakaaries kunagi iseenesest, vaid ainult süveneb. Mõnel areneb põletik lõualuus nii märkamatult, et ta ei pruugi sellest ise arugi saada — pole paistetust ega valu. Kõik sellised infektsioonid võivad aga halvasti mõjuda südamele, neerudele ja teistele organitele, põhjustada krooniliste põletike ägenemist või uue põletiku esile kutsuda. Haige hammas on kogu keha mure,» kõneleb Anna Adari.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099