Autor: Ketlin Beljaev • 15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brokolis sisalduv ühend võib säästa kopsuhaigeid

Brokolis sisalduv keemiline ühend sulforafaan võib aidata piirata haigusi põhjustavate kopsukahjustuste teket.

Nimelt avastasid Suurbritannia teadlased, et sulforafaan suurendab inimese kopsurakkudes NRF2-nimelise geeni aktiivsust, kaitstes seeläbi kopse mürkainete tekitatavate kahjustuste eest, vahendas <a href="http://www.tarbija24.ee" target="_blank">Tarbija24</a> BBC News´i.

John Hopkinsi nimelise meditsiinikooli uurijad leidsid, et suitsetajatel, kel oli kaugelearenenud krooniline obstruktiivne kopsuhaigus (KOK), oli geeni NRF2 aktiivsus tervetest inimestest madalam. Uurijate hinnangul vastutab mainitud geen mitmete kehast toksiine väljutavate mehhanismide töö eest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708