Autor: Ketlin Beljaev • 16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neljandikul silmauuringute bussi väisanutest kollatähni kärbumise tunnused

Paar nädalat tagasi Tallinnas, Tartus ja Narvas ringi liikunud silmauuringute bussi külastas kokku 1308 inimest, neljandikul neist avastati kollatähni kärbumise tunnused, mis nõrgendavad nägemist ja võivad viia pimedaks jäämiseni.

Silmauuringute buss liikus Eestis ringi ka teisi riike hõlmava teavituskampaania «Vaata tulevikku, kaitse oma silmi» käigus. Bussi külastanud inimesi uurisid võrkkesta kaamera abil kolm silmaarsti. 26-l protsendil kontrollitutest diagnoositi kollatähni kärbumise esimesed või juba kaugemale arenenud ja kiiret edasist uurimist vajavad haigusnähud.

Kampaaniat toetanud silmaravimitootja Bausch Lomb Pharmaceuticals esindaja Liis Kalvik ütles, et inimesed ei tea kollatähni ealisest kärbumisest, selle sümptomitest ega riskifaktoritest pea mitte midagi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099