Autor: Siret Trull • 19. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avastati uusi võimalusi rasvumisega võitlemiseks

Ebaküpsed rasvarakud peidavad end rasvkudet toitvate veresoonte seintes, oodates üleliigseid kaloreid, mis aitaks neil kasvada täiskasvanud rasvarakkudeks — see avastus võib aidata võidelda ülekaalulisusega ning ka vastupidi, kasvatada uut rasvkude näiteks pärast operatsiooni, vahendab Tarbija24.

«Nendest rakkudest saavad rasvarakud. Kui saame nendega manipuleerida või neid muuta, pakub see suurt potentsiaali rasvumise ja diabeedi puhul,» ütles Graff.

Et kõnealused rakud üles leida, aretas Graffi meeskond geneetiliselt sellised hiired, kellel suures koguses keharasva reguleerivat hormooni nimega PPAR-gamma tootvad rakud hakkasid roheliselt helendama.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708